MY FIRST FASHION INTERNSHIP WITH A BRITISH MAGAZINE


Точно преди 4 години на днешната дата се сбъдна една от най-големите ми мечти. На 1-ви септември 2015-та година стартирах първия си моден стаж в голямо британско списание! 

Никога няма да забравя този ден. Беше толкова специален. След стотици изпратени имейли (без обратен отговор), след толкова много месеци чакане… най-накрая успях! Постигнах целта си! Бях ТОЛКОВА горда със себе си.

Спомням си деня добре. Станах преди алармата си. Беше около 5 сутринта. Навън все още бе тъмно. Не можех да спя от вълнение. Бях подготвила тоалета си от предната вечер. Знаех точно как искам да направя косата и грима си. Трябваше да изглеждам зашеметяващо! 


Пътят ми до редакцията отне малко повече от 2 часа. Тогава не живеех в Лондон, но когато застанах пред гигантската стъклена сграда на Time Inc просто знаех… че един ден ще се преместя в този град и ще работя в модната индустрия! 

Влязох вътре. Треперех от вълнение! Огромна рецепция. Сърцето ми щеше да изскочи от гърдите. Наистина ли се случваше или сънувах?! Не можех да дишам. Страх. Притеснение. Радост. Вълнение. Изпитвах всичко едновременно.  

“Можеш да се справиш.” - чух отнякъде собствения си глас, като шепот в главата си. - “Изправи се. Дишай. Върви. Точно така, давай, продължавай напред. Можеш. Покажи им колко си прекрасна и на какво си способна!”

…И така започна всичко. Преди 4 години на тази дата.
View this post on Instagram

A post shared by SAVINA (@savinaofficial) on
До моето по-младо Аз: Не го казвам често, но искам да знаеш, че толкова много се гордея с теб. Гордея се с всяко решение, което си взела. Гордея се и с всяко действие, което си предприела. Благодаря ти, че нито за миг не послуша хората, които те уверяваха, че мечтите ти са прекалено големи и никога няма да ги постигнеш. Благодаря ти, че винаги бе вярна на себе си и си тръгваше, когато не беше щастлива. Благодаря ти, че въпреки всички възможности да се откажеш, никога не го правеше. Винаги следваше сърцето си. Винаги вървеше напред с “главата в облаците”, както казваха те. Дори когато бе най-тъмно и най-тежко, ти продължаваше. Обичам те и ти благодаря. Без силата и волята ти, нямаше да бъда тук сега. 

До ТЕБ, ти, който четеш този пост: Без значение от къде идваш и за какво се бориш, продължавай! Не се отказвай. Ако аз го мога, и ти го можеш! Не съм по-специална или по-добра от теб. Преди 5 години, когато дойдох в Англия, нямах почти нищо. Работех като сервитьорка и барманка, за да мога да се издържам. Бях срамежлива и лесно ранима. Хората в началото дори не разбираха акцента ми. Никой не вярваше като говорих как един ден ще се занимавам с мода, ще имам красиви дрехи и ще мога да пътувам по света, като част от работата ми. Аз обаче го вярвах. И това бе достатъчно.

Затова, каквито и извинения да имаш, премахни ги! Онези гласове, които ти казват, че няма да се справиш, спри да ги слушаш. Единственият начин да се провалиш е ако им повярваш. Фокусирай цялата си енергия в онова, което искаш да постигнеш. Направи си план и започни от ДНЕС. Малки стъпки към целта, но всеки ден. Можеш. Вярвам в теб.


ПП. Aко все още не сте се, а имате желание, може да се запишете във ВИП Списъка ми с блог читатели, за да получавате първи ексклузивни покани за събития в и извън България, игри с награди (giveaways) и най-новите ми блог публикации. Напълно безплатно е, просто трябва да впишете името си и имейл адрес за връзка във тази форма.
Post a Comment

Thank you so much for your comments, they make me so happy!
You can email me at contact@stylebysavina.com for any general enquiries or just to connect. I do my best to reply as soon as I can.

- Savina x

© STYLE BY SAVINA All Rights Reserved.