MINI COUNTRYSIDE GETAWAY IN THE PAINSWICK


Преди да започна този пост искам да кажа, че въпреки всичко, през което преминавам заедно със семейството си в момента, съм дълбоко благодарна за живота, който имам. Благодарна съм за това, с което се занимавам. За прекрасните възможности като тази, които получавам. И най-вече за хората около мен, с които мога да ги споделя.

Преди две седмици бе рождения ден на Фил и много исках да го изненадам с двудневна мини почивка до някое вълшебно място, далеч, сред природата. Исках да избягаме от шумотевицата на града и забързаното ни ежедневие. Представях си зеленина, тишина, гори и поля. И така открих…


The Painswick, Kemps Lane, Painswick, Gloucestershire GL6 6YB


Тази невероятна къща за гости се намира в малкото селце на Painswick, в Cotswolds. Сградата е била построена за първи път в края на 18-ти век, след което реконструирана няколко пъти, до 2015-та година, когато се превръща в изключителния шедьовър, който е днес. 


ИНТЕРИОРЪТ

Влизайки в къщата, неизбежно се пренасяш в един друг, далечен свят на разкош, вино и танци, аристократично разточителство и лукс. На всеки етаж има обща стая/гостна с уютни дивани, маси и камина за посетителите, които имат желание да разменят по някоя приказка след изобилната вечеря, за която ще отделя параграф малко по-надолу.

Ако интериорът е важен фактор за вас, при избора на хотел, то това място ще бъде любов от пръв поглед. За нас със сигурност беше!


ХРАНАТА

Сега, тук не знам от къде да започна. Всичко бе толкова вкусно и бе изядено толкова бързо, че дори не ми остана време да снимам. Аз имах веганско меню (по моя собствена заявка), а Фил вегетарианско - и това, което ни учуди бе как такива, на пръв поглед мънички порции, ни нахраниха толкова много. Фил каза, че никога не е ял по-вкусна крем супа от тиква през живота си и ви я препоръчва с две ръце, а аз ви съветвам да не подминавате десертното меню.


Не можах да направя снимки на вечерята, но затова пък, докато чаках да ми донесат авокадо тост и лате с овесено мляко на следващата сутрин, се разходих и заснех кадри на това, което ни заобикаляше. 


ОКОЛНОСТТА & НЕЩА ЗА ПРАВЕНЕ

За съжаление, обикновено, когато отидеш на такава почивка сред природата, няма много неща за правене извън хотела. Тук, обаче, не беше така! Местността е толкова красива и предлага огромно разнообразие от дейности за своите посетители.


Посещение на ферма с алпаки (£25 на човек), разходка с колело (£24 на човек на ден), дегустация на вина… и много други. Това е списъкът за тези от вас, които искат да го разгледат. 

След вечерята ни в петък, с Фил решихме да си направим разходка под звездите. Беше толкова красиво, спокойно и… тихо. Има нещо наистина вълшебно в това малко селце, което просто те връща някъде назад във времето…

Следващия ден прекарахме в разходки из местността. Минавахме през малки, кози пътечки, езерца и рекички, видяхме крави и кончета. Гледките бяха зашеметяващи!  


ЧЛЕНСКИ КЛУБ 'ПОД 30' 

Тук имам хубави новини за тези от вас, които са под 30! Painswick има членски клуб за младежи, който предлага намаления за престои, коктейли на специални цени и още много отстъпки за потребителите си. Оставям линк към него, ако имате желание да научите повече. 

ЗАКЛЮЧЕНИЕТО

Уикендът ни в Painswick бе сбъдната мечта. Ако искате да зарадвате половинката си с нещо романтично и различно, определено ви го препоръчвам. Местенцето е наистина прекрасно и не само за двойки, а за отдих и почивка като цяло. Самата аз бих се върнала с огромно желание там отново, но този път с цялото си семейството! Някой ден. 


ПП. Ако все още не сте се, а имате желание, може да се запишете във ВИП списъка ми с блог читатели, за да получавате първи ексклузивни покани за събития в и извън България, игри с награди (giveaways), и най-новите ми блог публикации. Напълно безплатно е, просто трябва да впишете името си и имейл адрес за връзка в тази кутийка.


*Този пост е в партньорство с Painswick.  

Post a comment

Thank you so much for your comments, they make me so happy!
You can email me at contact@stylebysavina.com for any general enquiries or just to connect. I do my best to reply as soon as I can.

- Savina x

© STYLE BY SAVINA All Rights Reserved.