Interview for The Other Side of The World



Нека да чуем повече за Савина, разкажи ми малко за себе си.

Казвам се Савина и съм 20 годишно момиче от София, България. Наскоро се преместих  във Франция, преследвайки мечтата си да уча изкуства и мода тук. Живея съвсем сама с бялата ми котка, Пухи. През свободното си време обичам да рисувам и да се занимавам с модния си блог.

От колко време си блогърка и как реши да започнеш да се занимаваш с това?

Блогърка съм от 5 месеца. Как реших да започна ли? Ако трябва да бъда честна, наистина не се си спомням как точно го реших, тъй като обмислях идеята да създам собствен блог, може би около година преди да го направя. Предполагам, че съм била вдъхновена от други модни блогърки и също като тях съм искала да създам свое собствено място, в което да показвам идеите си.

Какво се промени за теб, откакто създаде блога си?

Бюджетът ми! :D Но в добрия смисъл. Започнах да пазарувам доста по-разумно и да планирам повече. Преди да създам блога си, пазарувах постоянно! Купувах всичко, което ми харесаше на момента, без да се замислям дали ще го облека втори път или не. Сега, инвестирам единствено в неща, които са необходими и които ще мога да нося и в бъдеще, съчетавайки ги по различни начини.

Как би описала стила си?

Това е един от най-трудните въпроси, задаван ми някога.  Стилът ми е смес от различни елементи на доста стилове като гръндж, рок, бохемски, винтидж и други. Въпреки това, смятам че преобладава някаква нотка на романтика и нежност във всеки един мой аутфит. Начинът, по който се обличам в повечето случаи е повлиян от настроението ми.  Ако трябва да синтезирам стила си в една дума, то бих избрала „MS”, което може да се чете както като съкращение от Mademoiselle S, така и от „my style”. Вярвам, че все още съм в процес на развитие на идеята ми за MS стил, но това е определението, което мога да ти дам в момента.

Четеш ли модни списания и ако ‘да’, кои?

Не си купувам често модни списания, но съм фен на “Marie Claire” и френския “Vogue”. Имам си малка колекция на “Marie Claire” вкъщи.

Повлияли ли са те върху усещането ти за мода и стил?

Модните списания? Не, не смятам, че са повлияли по какъвто и да е било начин, тъй като както казах не чета често.

Смяташ ли, че модното блогърство би могло да измести модните списания в бъдеще?

Да, мисля че е напълно възможно! Да разглеждаш и четеш модни блогове е безплатно, за минимално време можеш да прегледаш, колкото блогове пожелаеш и ти само с един „клик”, а разнообразието е огромно! Не бих искала блоговете да заместят списанията, защото мечтата ми е да работя като моден редактор в списание, но ако трябва да бъда честна отговорът ми би бил „да, един ден модното блогърство би могло да измести модните списания”.

От къде черпиш вдъхновение за аутфитите си?

Основно от хората, които срещам на улицата и от други модни блогърки. Филмите от 90-те и старите черно-бели снимки на родителите ми, също ме вдъхновяват страшно много. Боже, обожавам начина, по който се е обличала майка ми, когато е била на моята възраст!


Кой е оказал най-силно въздействие върху стила ти?

Както казах, обожавам стила на майка ми, когато е била на 20, така че може би тя. Но не знам, не съм сигурна. Не мисля, че има някой специален човек, който толкова много да е повлиял на стила ми, защото аз меня вкуса си постоянно. Ако някой например ме е вдъхновявал страшно много до преди 2 месеца, сега може дори да не ми харесва.

Кой е любимият ти моден дизайнер в момента и защо?

Нямам любим моден дизайнер. Дори не си купувам дизайнерски дрехи. Ако имам възможността, обаче, някой ден да посетя модно шоу на Alexander McQueen, Luis Vuitton или Moshino, ще бъда страшно щастлива. Лично за мен това са създателите на едни от най-добрите шоута на модната сцена.

Какво мечтаеш да постигнеш чрез блога си?

Първото и може би най-важно нещо, което искам да постигна е да си изградя собствен стил, който да вдъхновява хората, които четат и следват блога ми, толкова колкото вдъхновява и самата мен. И ако някой ден, някой непознат ме спре на улицата и ме разпознае като Mademoiselle S, тогава може би ще бъда най-щастливият човек на планетата. Блогът ми ще е изпълнил предназначението си. 

Какво би посъветвала читателите ми, които тепърва започват да се занимават с модно блогърство?

Преди да започнете свой собствен блог, обмислете го добре. Ще ви е нужно време, за да правите снимки и да пишете. Разполагате ли с това време? Когато си отговорите на този въпрос, отделете няколко месеца, за да си съберете хубав гардероб с ваши дрехи и инвестирайте в добър фотоапарат. Няма нищо по-дразнещо от хубави снимки с лошо качество. Това е съветът ми, за мен този метод работи на 100%, така че смятам, че ще работи и за вас. =)


31, Октомври, 2012г

3 comments

  1. Добро начало :) Пожелавам ти още много интервюта.Успех <3

    ReplyDelete
  2. Имаш страхотна визия! Много ти се възхищавам! Продължавай все така! :))

    ReplyDelete

Thank you so much for your comments, they make me so happy!
You can email me at contact@stylebysavina.com for any general enquiries or just to connect. I do my best to reply as soon as I can.

- Savina x

© STYLE BY SAVINA All Rights Reserved.