EAT ON THE CHEAP IN CENTRAL LONDON

Да си жител на Лондон е прекрасно. Столицата разполага с буквално всичко, от което се нуждаеш, че и отгоре. Стига да имаш достатъчно финансова възможност. И да нямаш, обаче, няма проблем, тази публикация е специално за теб.

Преди няколко дни се разхождах по Оксфорд стрийт със сестра ми и се чудехме къде да седнем за обяд. Нямахме достатъчно време за ресторант, нито желание да харчим много. Но ни се ядеше нещо вкусно и триъгълен сандвич от супермаркета не ни изкушаваше особено като вариант. 

За моменти като този, написах днешната публикация, в която искам да ви запозная с моите любими тайни местенца за хапване в централен Лондон за по-малко от £10.


1. Broccoli Pizza & Pasta
49 Bedford St, London WC2E 9HA
020 7240 0574

Започвам с Broccoli Pizza & Pasta в Covent Garden. Виждали сте снимки оттам в Инстаграма ми вече, така че само ще кажа - опитайте оригиналната им пица с моцарела и босилек. И още един съвет, ако ви се яде нещо леко и по-здравословно, гръцката им салата е страхотна!


2. Coffee Culture
49 York Rd, Lambeth, London SE1 7NJ
020 7620 1560

Следващата ми препоръка е Coffee Culture. Страшно е трудно да откриеш добро, независимо кафене в Лондон, с гиганти като Старбъкс, Коста и Ниро на буквално всеки ъгъл. Наскоро осъзнах, че Coffee Culture също са верига, но кафето им е толкова хубаво, менюто вкусно, а персоналът и декорът приятни, че самата аз се подведох! Съвет: Опитайте супата им на деня. (После елате да ми благодарите.)

3. Kula Cafe
21 James St, Mayfair, London W1U 1DS
020 7995 1455

И за накрая оставих най-добре пазената тайна на Лондон. В една от преките на Оксфорд Стрийт, се намира сладкарницата с най-вкусните шведски гофрети и мелби изобщо. Заведението се казва Kula и поне доколото видях няма следа от социална активност в интернет (все още). Шестте паунда, които платих за гофрета преди 2 дни, бяха най-добрата инвестиция за деня ми. Съвет: Поръчайте си лешниково айс кафе в допълнение към десерта, който ще изберете. Ще си оближете пръстите! 


Това е от мен за днес, апетитна седмица на всички!

ПП. А вие имате ли любими евтини заведения в Лондон? 


xoxo,

Mademoiselle S.

Post a Comment

Thank you so much for your comments, they make me so happy!
You can email me at contact@stylebysavina.com for any general enquiries or just to connect. I do my best to reply as soon as I can.

- Savina x

© STYLE BY SAVINA All Rights Reserved.